Stap jij in de Zomer Schrijftrein?

Kan jij ook zo goed schrijven in de trein? Wij wel! Daarom organiseren we een schrijfweekend in en rondom de treinwagon van Perron West: De Zomer Schrijftrein.

Wanneer is het?

Deze zomer gaat de schrijftrein vertrekken op 23 en 24 augustus.

Op vrijdag 23 augustus zijn we van 10:00 tot 16:30 onderweg.
Op zaterdag 24 augustus vertrekt de trein om 10:00 uur en duurt de reis tot 16:30 uur.
Zaterdagnacht maken we nog een kort uitstapje in de nachttrein en schrijven we van 22 tot 1. Het nachtschrijven is een open inloop voor iedereen die het leuk vindt.

Wat gaan we doen?

We gaan schrijven! Twee ervaren schrijfsters/schrijfdocenten laten je spelen met taal door middel van prikkelende opdrachten. We werken aan verhaaltechnieken, structuur en opbouw en we schrijven lekker veel. We lezen elkaars werk en helpen elkaar met onze teksten. Neem je eigen werk mee of begin gewoon met een leeg notitieblokje.

Voor wie is het?

Alle schrijvers zijn welkom! De Zomer Schrijftrein is voor fictie-schrijvers, dichters en non-fictie schrijvers of journalisten.
Het programma en de opdrachten zijn zo ingericht dat je met je eigen werk aan de gang kunt, de opdracht kunt toepassen op jouw situatie of iets leert waar je in jouw werk wat aan hebt. We gaan met taal en verhaaltechnieken aan de slag. Het is aan jou hoe je dat uitwerkt.

Als je nog nergens aan begonnen bent kan dat natuurlijk ook tijdens de Zomer Schrijftrein. Schrijfervaring is niet nodig om mee te doen.

Wat kost het?

De kosten zijn 60 euro, inclusief btw, per schrijfdag. Als je twee dagen mee wilt schrijven kost het 110 euro, incl. btw. Bij de kosten zit ook koffie, thee en lunch inbegrepen.
Het nachtschrijven op zaterdagnacht is inbegrepen in de prijs en staat daarnaast ook los open voor mensen die dat leuk vinden. Die betalen dan 10 euro.
Andere drankjes, zoals bier, wijn, fris of cappuccino kunnen bij Perron West extra worden gekocht.

Wie organiseren het?

De Zomer Schrijftrein wordt georganiseerd door Perron West in samenwerking met Lettervlucht.

De Lettervlucht stimuleert creatief schrijven. Via interactieve performance op festivals, workshops en schrijverssalons brengen wij literair woord naar buiten. Poëzie, verhalen en verzen zijn er om door jou gecreëerd te worden.

Riva (Rivi) Godfried is docent en communicatieadviseur op Hogeschool Rotterdam. Freelance werkt zij als dichter, journalist en creatief maker. Zij schreef onder andere voor online feministisch platform Vileine, de Twentsche Courant Tubantia en heeft een creatief wetenschappelijke publicatie op haar naam staan. Als mede-oprichter van De Lettervlucht heeft zij verschillende acts ontwikkeld en uitgevoerd zoals Portretdichten, Photobooth Artistique, Serenade Maken, dicht-het-zelf, Alice Syndrome performance en De brievenmuur. Als docent heeft zij al een goed decennium aan ervaring,  kenmerkend in haar lesstijl zijn haar improvisatietalent,  activerende werkvormen en haar vermogen om de lesvorm aan te passen aan wat de student nodig heeft. Tijdens de Zomer Schrijftrein zorgt zij voor het lesprogramma, de creatieve opdrachten en dat alle studenten goed tot hun recht komen.

Tinka, van Perron West, heeft veel schrijfervaring. Het is een van de dingen die ze het liefste doet. In 2017 deed ze mee met het eerste kinderverhalentraject bij uitgeverij Rose Stories, waar ze onder begeleiding van bekende Nederlandse schrijvers werkte aan haar kinderboek. Met een ander boek kwam Tinka in 2018 in de top 5 van een schrijfwedstrijd van Sweek en uitgeverij Moon. Daarnaast vindt ze het geweldig om andere mensen enthousiast te maken voor het schrijven. Ze helpt graag andere mensen met hun verhaal. In het dagelijks leven werkt Tinka als zzp-er in het mbo waar ze veel organiseert en teksten schrijft. Tinka is een creatief schrijver, maker en denker. Ze is een van de oprichters van The Bucketlist Festival en Perron West.
Tinka zal tijdens de Zomer Schrijftrein zorgen dat op de locatie alles goed wordt verzorgd en op rolletjes gaat. Daarnaast is ze beschikbaar voor persoonlijke feedback of extra materiaal en opdrachten.

Tinka en Riva maken samen het programma van de Zomer Schrijftrein.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt een ticket bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/schrijftrein. Wanneer je een ticket koopt ben je meteen aangemeld.

Als je nog vragen hebt over aanmelden of iets anders wat betreft de Zomer Schrijftrein kun je altijd mailen naar info@perronwest.nl

Voorwaarden

Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen aan de Zomer Schrijftrein.
De cursus gaat niet door wanneer er minder dan 6 deelnemers zijn. Je wordt tijdig op de hoogte gebracht wanneer dit het geval is.

We hanteren het volgende retourbeleid. Bij afmelding tot twee weken voor de start van de cursus wordt het aankoopbedrag (100%) terug betaald, min de administratiekosten die door het ticketsysteem in rekening worden gebracht. Binnen twee weken voor de start van de cursus wordt het volledige aankoopbedrag in rekening gebracht.

Inspiratie?
Op de hoogte blijven?

Wil je deze zomer alvast wat schrijfinspiratie? Of wil je op de hoogte blijven van de Zomer Schrijftrein, Perron West en Lettervlucht?
Volg ons dan op Facebook, Instragram en/of Twitter.

Facebook Event Zomer Schrijftrein

Instagram Perron West
Facebook Perron West
Twitter Perron West

Facebook Lettervlucht
Twitter Lettervlucht
Instagram Lettervlucht